Netflix gebruiken op je Roku

Welkom bij Netflix op je Roku. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar op geselecteerde Roku-modellen. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Navigatie:
op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met filmcategorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst (My List). Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

Resolutie:
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertitels en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Op sommige apparaten worden ondertiteling en bijschriften in hun standaardopmaak weergegeven of kan ondertiteling niet worden weergegeven.

Ouderlijk toezicht
Netflix biedt de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te stellen op afzonderlijke profielen.

Model

Ondersteunde regio's

Resolutie

Ondertiteling en audio

Roku (2009 modellen)

VS, Canada

480p

Roku 1

Alle Netflix-regio's

480p/1080p*

*HDMI vereist voor 1080p

Ondertiteling, alternatieve audio

Roku 2

Alle Netflix-regio's

1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku 3

Alle Netflix-regio's

1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku 4

Alle Netflix-regio's

4K

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku MHL Stick

Alle Netflix-regio's

1080p

Ondertiteling, alternatieve audio

Roku Streaming Stick

Alle Netflix-regio's

1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku TV's

Alle Netflix-regio's

Same as TV

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Express

Alle Netflix-regio's

480p/1080p*

*HDMI vereist voor 1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Express+

Alle Netflix-regio's

480p/1080p*

*HDMI vereist voor 1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Premiere

Alle Netflix-regio's

4K

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Premiere+

Alle Netflix-regio's

4K

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Ultra

Alle Netflix-regio's

4K

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku 4201PH / PLDT

Filipijnen

1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku/Kwesé Play

Zuid-Afrika

1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Globe Streamwatch (streamingstick)

Filipijnen

1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku_4200TL / Telstra Australië

Australië

1080p

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku_4700TL / Telstra Australië

Australië

4K

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

*Voor Roku 3 en eerder moet je mogelijk je displaytype instellen op 1080p om in deze resolutie te streamen.

Voordat je series en films van Netflix kunt kijken op je Roku, moet je een Roku-account maken op de Roku-website. Volg de onderstaande stappen nadat het account is gemaakt.

Roku 1

1. Ga vanuit het startscherm naar Home en selecteer Netflix.

• Als Netflix ontbreekt:

• Ga naar Channel Store en dan naar Films en tv (Movies & TV).

• Selecteer Netflix en vervolgens Kanaal toevoegen (Add Channel) en ga naar het kanaal.

2. Selecteer Ja (Yes) in het scherm Ben je lid van Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

3. Er wordt een code weergegeven. Voer deze activeringscode in op netflix.com/activate.

Alle andere Roku-modellen

1. Ga vanuit het startscherm naar Home en selecteer Netflix.

• Als Netflix ontbreekt:

• Ga naar Streaming-kanalen (Streaming Channels) en dan naar Films en tv (Movies & TV).

• Selecteer Netflix en vervolgens Kanaal toevoegen (Add Channel) en ga naar het kanaal.

2. Selecteer Aanmelden (Sign in) in het startscherm van Netflix.

De Roku wordt nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

Roku

1. Druk op de knop Home om naar het startmenu van de Roku te gaan.

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Selecteer Netflix-instellingen (Netflix Settings).

4. Selecteer Deze speler deactiveren vanuit mijn Netflix-account (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Selecteer Ja (Yes). Het apparaat is nu gedeactiveerd.

Als je je Roku-speler opnieuw wilt activeren, selecteer je Netflix op het startscherm. Vervolgens volg je de aanwijzingen op het scherm om de speler opnieuw te activeren.

Roku 2 (LT, XS of XD)

1. Druk op de knop Home om naar het startmenu van de Roku te gaan.

2. Selecteer de Netflix-app en druk op de stertoets van de afstandsbediening.

3. Selecteer Kanaal verwijderen (Remove channel).

4. Nadat je dit hebt bevestigd door nogmaals Kanaal verwijderen (Remove channel) te selecteren, wordt het apparaat gedeactiveerd.

• Als je de Roku 2 op deze manier deactiveert, wordt het Netflix-kanaal verwijderd uit het hoofdmenu. Om het te herstellen, selecteer je Streaming-kanalen > Films en tv > Netflix (Streaming Channels > Movies & TV > Netflix).

Roku 3 en Roku 4

Afmelden bij Netflix
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram tandwielpictogram .

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

5. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, Omhoog, Omhoog, Omhoog, Omhoog.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over), Deactiveren (Deactivate) of Resetten (Reset).

3. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Roku Streaming Stick

Afmelden bij Netflix
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram tandwielpictogram .

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

5. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, Omhoog, Omhoog, Omhoog, Omhoog.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over), Deactiveren (Deactivate) of Resetten (Reset).

3. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Roku TV

Afmelden bij Netflix
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram tandwielpictogram .

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

5. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, Omhoog, Omhoog, Omhoog, Omhoog.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over), Deactiveren (Deactivate) of Resetten (Reset).

3. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Roku Express, Premiere en Ultra

Afmelden bij Netflix
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram tandwielpictogram .

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

5. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, Omhoog, Omhoog, Omhoog, Omhoog.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over), Deactiveren (Deactivate) of Resetten (Reset).

3. Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden als een ander Netflix-lid.

Roku - Telstra Australië

1. Druk op de knop Home om naar het startmenu van de Roku te gaan.

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Selecteer Netflix-instellingen (Netflix Settings).

4. Selecteer Deze speler deactiveren vanuit mijn Netflix-account (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Selecteer Ja (Yes). Het apparaat is nu gedeactiveerd.

Als je je Roku-speler opnieuw wilt activeren, selecteer je Netflix op het startscherm. Vervolgens volg je de aanwijzingen op het scherm om de speler opnieuw te activeren.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde streaming mediaplayers. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je Roku via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt streamen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

De volgende Roku-modellen ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• Roku 4

• Roku Premiere

• Roku Premiere+

• Roku Ultra

Als je problemen hebt bij het afspelen van inhoud in Ultra HD, volg je de onderstaande stappen om te controleren of je Roku is geconfigureerd voor Ultra HD-uitvoer.

• Selecteer Instellingen (Settings) in het startmenu van je Roku.

• Selecteer Weergave (Display).

• Selecteer 4k UHD TV.

• Probeer Netflix opnieuw.