Netflix gebruiken op je Roku

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Roku en over het instellen van en uitloggen bij je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op geselecteerde Roku-modellen. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Navigatie
Op de meeste apparaten kun je op Netflix bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties in Mijn lijst. Elke rij vertegenwoordigt een categorie (zoals Comedy, Drama, Series) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix kijken in High Definition bij een snellere internetverbinding. Netflix wordt dan afgespeeld in de hoogste ondersteunde resolutie.

Ouderlijk toezicht
Je kunt ouderlijk toezicht instellen voor individuele profielen.

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, captions en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en captions kiezen. Op sommige apparaten worden ondertiteling en captions in hun standaardopmaak weergegeven. Ook kan het zijn dat apparaten niet zijn ingesteld voor de weergave van ondertiteling.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos audio.

Model

Resolutie

Ondertiteling en audio

Roku 1
(2710X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku 2
(2720X, 4210X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku 2 HD
(3000X)

720p HD

Ondertiteling, alternatieve audio

Roku 2 XD
(3050X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio

Roku 2 XS
(3100X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku 3
(4200X, 4230X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku 4
(4400X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Express
(3700X, 3900X, 3930X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Express+
(3710X, 3910X, 3931X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Express 4K
(3940X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

Roku Express 4K+
(3941X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

Roku HD
(2500X)

720p HD

Ondertiteling, alternatieve audio

Roku LT
(2400X, 2450X)

720p HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku LT
(2700X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Premiere
(3920X, 4620X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Premiere+
(3921X, 4630X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku SE
(2710X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Smart Soundbar
(9100X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Streambar
(9102X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Streambar Pro
(9101X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Streaming Stick
(3400X, 3420X, 3500X, 3600X, 3800X)

1080p Full HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Streaming Stick+
(3810X, 3811X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Streaming Stick 4K
(3820X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Streaming Stick 4K+
(3821X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Ultra
(4640X, 4660X, 4670X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Roku Ultra
(4800X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

Roku Ultra LT
(4662X)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

*Voor Roku 3 en eerder moet je mogelijk je displaytype instellen op 1080p om in deze resolutie te streamen.

Opmerking:
Raadpleeg Netflix gebruiken op je Roku TV voor informatie over of hulp bij je Roku TV.

Als je series of films van Netflix wilt kijken op je Roku TV, moet je een Roku-account maken. Volg de onderstaande stappen nadat het account is gemaakt.

Koppelen vanuit het startscherm

Ga vanuit het startscherm naar Home en selecteer Netflix.

1. Als Netflix ontbreekt:

• Ga naar Channel Store en dan naar Films en tv.

• Selecteer Netflix en vervolgens Kanaal toevoegen en ga naar het kanaal.

2. Selecteer Ja in het scherm Ben je lid van Netflix? Netflix?).

De Roku wordt nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Koppelen via je afstandsbediening

1. Begin op de startpagina op je tv.

2. Druk op de knop Netflix van de afstandsbediening.

3. Selecteer vanuit de Netflix-app de optie Inloggen en volg de instructies op het scherm.

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Roku 1

1. Druk op de knop Home om naar het startmenu van de Roku te gaan.

2. Selecteer Instellingen.

3. Selecteer Netflix-instellingen.

4. Selecteer Deze speler deactiveren vanuit mijn Netflix-account.

5. Selecteer Ja. Het apparaat is nu gedeactiveerd.

Als je je Roku-speler opnieuw wilt activeren, selecteer je Netflix op het startscherm. Vervolgens volg je de aanwijzingen op het scherm.

Roku 2 (HD, XD of XS) en Roku LT

1. Druk op de knop Home om naar het startmenu van de Roku te gaan.

2. Selecteer de Netflix-app en druk op de stertoets van de afstandsbediening.

3. Selecteer Kanaal verwijderen.

4. Nadat je dit hebt bevestigd door nogmaals Kanaal verwijderen (Remove channel) te selecteren, wordt het apparaat gedeactiveerd.

• Als je de Roku deactiveert, wordt het Netflix-kanaal verwijderd uit het hoofdmenu. Herstel dit door Streaming-kanalen > Films en tv > Netflix te selecteren.

Alle andere Roku-modellen

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

Opmerking:
    Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen pictogram instellingen.

Als je Ondersteuning, Instellingen of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Opnieuw beginnen, Resetten of Deactiveren.

Netflix is in Ultra HD beschikbaar op bepaalde streaming mediaplayers. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Ultra HD-tv uit 2014 of later waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz, aangesloten op je Roku via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (meestal de HDMI 1-poort).

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Je kunt Netflix in Ultra HD kijken op de volgende Roku-modellen:

• Roku 4 (4400X)

• Roku Express 4K (3940X)

• Roku Express 4K+ (3941X)

• Roku Premiere (3920X, 4620X)

• Roku Premiere+ (3921X, 4630X)

• Roku Smart Soundbar (9100X)

• Roku Streambar (9102X)

• Roku Streambar Pro (9101X)

• Roku Streaming Stick+ (3810X, 3811X)

• Roku Streaming Stick 4K (3820X)

• Roku Streaming Stick 4K+ (3821X)

• Roku Ultra (4640X, 4660X, 4670X, 4800X)

• Roku Ultra LT (4662X)

Als je problemen hebt bij het afspelen van inhoud in Ultra HD, volg je de onderstaande stappen om te controleren of je Roku is geconfigureerd voor Ultra HD-uitvoer.

1. Selecteer Instellingen in het startmenu van je Roku.

2. Selecteer Weergave.

3. Selecteer 4k UHD TV.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Netflix is in HDR beschikbaar op bepaalde streaming mediaplayers. Als je in HDR wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een streamingapparaat dat Dolby Vision of HDR en Netflix ondersteunt.

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 ondersteunt, aangesloten op je apparaat via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (meestal de HDMI 1-poort).

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit is ingesteld op Hoog.

Je kunt Netflix in HDR kijken op de volgende Roku-modellen:

• Roku Express 4K (3940X)

• Roku Express 4K+ (3941X)

• Roku Premiere (3920X)

• Roku Premiere+ (3921X, 4630X)

• Roku Smart Soundbar (9100X)

• Roku Streambar (9102X)

• Roku Streambar Pro (9101X)

• Roku Streaming Stick+ (3810X, 3811X)

• Roku Streaming Stick 4K (3820X)

• Roku Streaming Stick 4K+ (3821X)

• Roku Ultra (4640X, 4660X, 4670X, 4800X)

• Roku Ultra LT (4662X)