Använda Netflix på din tv eller Blu-ray-spelare från Samsung

Välkommen till Netflix på din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Samsung! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt på många Samsung-enheter.

Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix finns tillgängligt världen över, och de flesta enheter fungerar överallt där Netflix är tillgängligt. Det kan dock hända att vissa äldre enheter endast fungerar i det land där de köptes. Mer information finns i vår karta över regioner som stöds. Om du funderar på att köpa en ny enhet bör du kontrollera med tillverkaren om den stödjer Netflix i din region.

På äldre enheter kan du uppmanas besöka netflix.com/activate för att konfigurera enheten. Dessa enheter stödjer bara Netflix i USA och i Kanada.

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader med kategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många serier och filmer. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte stödjer din enhet inte denna funktion. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Enheter som inte stöder anpassning visar undertexter och textning i standardutseende eller så är de inte konfigurerade för att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Om du vill ansluta din tv, Blu-ray-spelare eller ditt hemmabiosystem från Samsung till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och väljer alternativet nedan som bäst beskriver din enhet.

Om du ser Netflix-appen på skärmen

1. Välj Netflix från hemskärmen (Home).

2. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem, påbörja ett abonnemang online.

3. Om du ser en aktiveringskod anger du den på netflix.com/activate. Om du inte ser någon aktiveringskod skriver du in din e-postadress och ditt lösenord för att logga in.

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du ser alternativet Internet @TV på skärmen

1. Välj Internet @TV från hemskärmen (Home) eller tryck på Internet @TV på fjärrkontrollen.

2. Välj Netflix.

3. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem, påbörja ett abonnemang online.

4. En kod visas. Ange aktiveringskoden på netflix.com/activate.

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om du ser alternativet Internet på skärmen

1. Välj Internet från Hemskärmen (Home) för att få tillgång till skärmen Smart Hub.

2. Välj Netflix.

3. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem, påbörja ett abonnemang online.

4. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

5. Välj Logga in (Sign In).

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Om din fjärrkontroll har en Netflix-knapp

1. Tryck på Netflix-knappen på din fjärrkontroll.

2. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix och välj sedan Fortsätt (Continue).

Om din fjärrkontroll har en Smart Hub-knapp

1. Tryck på Smart Hub-knappen.

2. Välj Netflix.

3. Välj Logga in (Sign In).

• Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) om du inte ser skärmen Logga in (Sign In). .

• Om du inte är medlem, påbörja ett abonnemang online.

4. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

5. Välj Logga in (Sign In).

Om du vill börja om och/eller logga in med en annan e-postadress när som helst under denna process anger du följande sekvens med hjälp av piltangenterna på handkontrollen:

• Uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt

• Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over) eller Inaktivera (Deactivate).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Logga ut från Netflix
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på de flesta Ultra HD TV-apparater från Samsung. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En Ultra HD TV av 2014 års modell eller senare med Netflix-appen.

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på Netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• En streamingkvalitet inställd på Hög (High) eller Auto. Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.