Använda Netflix på din Roku

Välkommen till Netflix på din Roku! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stöder Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt på vissa Roku-modeller. Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader av filmkategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många filmer och serier. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte stödjer din enhet inte denna funktion. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade till att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Modell

Regioner som stöds

Upplösning

Ljud och undertexter

Roku (2009 års modeller)

USA, Kanada

480p

Roku 1

Alla Netflix-regioner

480p/1080p*

*HDMI krävs för 1080p

Undertexter, alternativt ljud

Roku 2

Alla Netflix-regioner

1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku 3

Alla Netflix-regioner

1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku 4

Alla Netflix-regioner

4K

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku MHL Stick

Alla Netflix-regioner

1080p

Undertexter, alternativt ljud

Roku Streaming Stick

Alla Netflix-regioner

1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku TV-apparater

Alla Netflix-regioner

Samma som tv

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku Express

Alla Netflix-regioner

480p/1080p*

*HDMI krävs för 1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku Express+

Alla Netflix-regioner

480p/1080p*

*HDMI krävs för 1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku Premiere

Alla Netflix-regioner

4K

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku Premiere+

Alla Netflix-regioner

4K

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku Ultra

Alla Netflix-regioner

4K

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku 4201PH/PLDT

Filippinerna

1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku/Kwesé Play

Sydafrika

1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Globe Streamwatch (Streaming Stick)

Filippinerna

1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku_4200TL / Telstra Australien

Australien

1080p

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

Roku_4700TL / Telstra Australien

Australien

4K

Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud

*För Roku 3 och tidigare versioner kan du behöva ställa in din visningstyp manuellt till 1080p för att kunna streama i denna upplösning.

Innan du kan titta på filmer och serier från Netflix på din Roku måste du skapa ett Roku-konto på Rokus webbplats. När du har skapat kontot följer du instruktionerna för din Roku nedan.

Roku 1

1. Från startskärmen (Home), navigera till Hem (Home) och välj Netflix.

• Om Netflix saknas:

• Öppna Kanalbutiken (Channel Store) och sedan Filmer och tv (Movies & TV).

• Välj Netflix, sedan Lägg till kanal (Add Channel), och Gå till kanalen (Go to channel).

2. Välj Ja (Yes) på skärmen Är du medlem hos Netflix? (Are you a member of Netflix?) .

3. En kod visas. Ange aktiveringskoden på netflix.com/activate.

Alla andra Roku-modeller

1. Från startskärmen (Home), navigera till Hem (Home) och välj Netflix.

• Om Netflix saknas:

• Öppna Streaming-kanaler (Streaming Channels) och sedan Filmer och tv (Movies & TV).

• Välj Netflix, sedan Lägg till kanal (Add Channel), och Gå till kanalen (Go to channel).

2. Välj Logga in (Sign In) på Netflix hemskärm.

Din Roku är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Roku

1. Tryck på knappen Hem (Home) för att öppna Hemmenyn (Home Menu) på Roku.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Netflix-inställningar (Netflix Settings).

4. Välj Inaktivera den här spelaren från mitt Netflix-konto (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Välj Ja (Yes). Enheten har nu inaktiverats.

Om du vill återaktivera din Roku-spelare väljer du Netflix från startskärmen och följer instruktionerna på skärmen.

Roku 2 (LT, XS eller XD)

1. Tryck på knappen Hem (Home) för att öppna Hemmenyn (Home Menu) på Roku.

2. Markera Netflix-appen och tryck på stjärnknappen på fjärrkontrollen.

3. Välj Ta bort kanal (Remove channel).

4. När du bekräftat genom att välja Ta bort kanal (Remove channel) igen kommer enheten att inaktiveras.

• Om du inaktiverar Roku 2 på det här sättet kommer Netflix-kanalen att tas bort från huvudmenyn. För att återställa kanalen väljer du Streaming-kanaler (Streaming Channels) > Filmer och tv (Movies & TV) > Netflix.

Roku 3 och Roku 4

Logga ut från Netflix
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Roku Streaming Stick

Logga ut från Netflix
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Roku TV

Logga ut från Netflix
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Roku Express, Premiere och Ultra

Logga ut från Netflix
  1. Börja från Netflix hemskärm (Home).

2. Navigera upp och välj Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen kugghjulsikonen.

3. Välj Logga ut (Sign out).

4. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.

5. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Om du inte hittar Inställningar (Settings) eller kugghjulsikonen:

1. I Netflix-appen trycker du in pilknapparna på fjärrkontrollen i följande ordning:
    uppåt, uppåt, neråt, neråt, vänster, höger, vänster, höger, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt.

2. Välj Logga ut (Sign Out), Börja om (Start Over), Inaktivera (Deactivate) eller Återställ (Reset).

3. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Roku – Telstra Australien

1. Tryck på knappen Hem (Home) för att öppna Hemmenyn (Home Menu) på Roku.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Netflix-inställningar (Netflix Settings).

4. Välj Inaktivera den här spelaren från mitt Netflix-konto (Deactivate this player from my Netflix account).

5. Välj Ja (Yes). Enheten har nu inaktiverats.

Om du vill återaktivera din Roku-spelare väljer du Netflix från startskärmen och följer instruktionerna på skärmen.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på vissa Roku-streamingspelare. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din Roku via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Följande Roku-modeller stöder för närvarande Netflix i Ultra HD:

• Roku 4

• Roku Premiere

• Roku Premiere+

• Roku Ultra

Om du stöter på problem med att spela upp innehåll i Ultra HD följer du stegen nedan för att se till så att din Roku är konfigurerad för Ultra HD.

• I Rokus hemmeny (Home Menu) väljer du Inställningar (Settings).

• Välj Visa (Display).

• Välj 4k UHD TV.

• Prova Netflix igen.